Filter

Badekar

De dage, hvor badeværelset bare var et sted, hvor man rensede kroppen, er definitivt forbi . I dag bliver badeværelset i ens egne fire vægge i stigende grad en wellness-oase. Først og fremmest er det badekar i form af hjørnebadekar eller fritstående badekar, hvor man kan slappe af med en bog eller et godt glas vin. Når det kommer til typer og modeller af moderne badekar, er der mange muligheder, der vil gøre ethvert badeværelse til noget særligt, hvad enten det er hjørnebadekar eller fritstående badekar.

Badekar, såsom fritstående badekar, vælges efter forskellige kriterier Et vigtigt punkt, når man beslutter sig for det rigtige badekar er badeværelsets størrelse. Hjørnebadekar kan også bruges som brusere på samme tid. Hvis der er plads nok, er det værd at bringe et fritstående badekar ind i den private wellness-zone som et blikfang. Brugen af hjørnebadekar eller fritstående badekar er også et kriterium ved køb. Bruges hjørnebadekarrene og de fritstående badekar kun af én person eller af hele familien? Hvor høje er familiemedlemmerne? Længden på hjørnebadekarrene skal tilpasses tilsvarende, og det samme gælder længden på de fritstående badekar . Fritstående badekar kan designes i ovale, rektangulære, runde, sekskantede eller ottekantede former, symmetriske og også asymmetriske. Der findes også mange forskellige former for hjørnebadekar ; det afhænger altid af det resterende areal og indretningen af badeværelset. For eksempel er der også badekar, især fritstående badekar, som er forsænket i gulvet eller er skeformede. Fritstående badekar og hjørnebadekar fremstillet af en lang række materialer

Der er også forskellige valgmuligheder, når det gælder materialer til hjørnebadekar og fritstående badekar. Der er hjørnebadekar fremstillet af akryl, samt badekar fremstillet af stålemalje, natursten, mineral, støbt aluminium, keramik, glas, Corian og endda træ. Dette gælder naturligvis også for fritstående badekar. Hjørnebadekar og fritstående badekar er oftest lavet af akryl eller Quaryl. Disse badekar har den fordel, at de kan rengøres nemt og hurtigt, og også støjisoleringen er meget bedre end for eksempel med emaljebadekar. Også fritstående badekar og hjørnebadekar lavet af Corian er nemme at rengøre, varmt vand og en svamp er tilstrækkeligt, ingen slibende rengøringsmidler er nødvendige. fritstående badekar eller hjørnebadekar lavet af Corian forbliver hygiejnisk rene i årevis . Corian er i øvrigt et kompositmateriale lavet af akrylpolymer og naturlige mineraler, som bruges til at skabe overflader af høj kvalitet, som dem der kræves til hjørnebadekar eller fritstående badekar. Hjørnebadekar og fritstående badekar lavet af træ Hjørnebadekar eller fritstående badekar lavet af træ er et specielt blikfang, da de blev brugt til bødkere i tidligere tider.

Badekarrenes form opnås ved hjælp af limede stave, som holdes sammen af stålbøjler og bringes i den ønskede form ved en speciel dampbøjningsproces. Der findes dog også badekar, som kun er fræset ud af ét stykke træ. Badekar af træ holder vandets temperatur konstant varm i lang tid, træbadekar lagrer nemlig varme meget bedre end keramiske eller emaljerede badekar. Hjørnebadekar eller fritstående badekar af træ behandles normalt kun med en vandfast kombination af olie og voks. Derfor kan badekar og især fritstående badekar af træ blot skylles med vand og tørres af med en klud. Badekar af andre materialer Til badekar af keramik bliver den smudsafvisende keramiske glasur "KeraTect" stadig mere populær. En specialglasur, der er kendetegnet ved en meget glat overflade og en særlig højglanseffekt. Naturligvis fås der stadig hjørnebadekar og fritstående badekar af standardkeramik. Badekar af emalje opfylder de højeste krav til hygiejne og robusthed, er ridse-, slid- og slagfaste og syrebestandige. Badekar af natursten skaber et individuelt look, men de er tungere, hvorfor statikken skal kontrolleres på forhånd i dette tilfælde.